Blogi

Tässä blogissa esittelemme muutamia Paalupisteen toteuttamia paalutusprojekteja Suomessa ja maailmalla. 

Tutustu kiinnostaviin case-esimerkkeihimme ja opi lisää siitä millaisiin kohteisiin ruuvipaalut soveltuvat. Monikäyttöisyytensä vuoksi kierrepaalut ovat suosittu perustusmenetelmä sekä yksityisissä- että infrapuolen rakentamisessa.


Ankkapuiston terassien ruuvipaalutus ilmakuva

Terassien perustaminen pehmeään savimaahan
(CASE: Ankkapuisto, Vantaa)

Vantaalla sijaitseva Korson Ankkapuiston alue on ollut suurten parannustoimien alla, ja alueen viihtyvyys onkin parantunut sen seurauksena merkittävästi. Pisteenä i:n päälle  Ankkapuiston käyttäjien iloksi päätettiin rakentaa heinäkuussa 2019 kaksi suurta yleisöterassia. Terasseja on tarkoitus käyttää myös esiintymislavoina erilaisten tapahtumien yhteydessä.

Lue koko blogijuttu »


kierrepaalutettu meluaita

Meluaidan paaluttaminen ruuvipaaluilla
(CASE: VT 5, Mikkeli)

VT 5 on Itä-Suomen pääväylä, joka palvelee niin henkilö- kuin teollisuusliikennettäkin. Noin 37 km pituista väylää kulkee päivittäin 7800–13 300 ajoneuvoa ja tieosuuden liikennemäärät kasvavat koko ajan. Vilkkaan liikenteen vuoksi alueella on ryhdytty tienparannuksien lisäksi tehostamaan myös liikenteestä aiheutuvien meluhaittojen torjuntaa. Paalupiste sai tehtäväkseen ruuvipaaluttaa VT 5 Mikkelin Lähemäen alueelle sijoittuvan meluaidan perustukset.

Lue koko blogijuttu »


Lämpöruuvipaalun asennus turun kauppatorilla

Maalämpöpaalujen asennus
(CASE: Toriparkki, Turku)

Turun kauppatorille kasvaa maan alle uusi parkkihalli. Toriparkkiin tulee 620 parkkipaikkaa. Myös sähköautojen omistajat on huomioitu 20:llä latauspaikalla. Turun Toriparkki on ns. nollaenergiaparkki. Sen lämmitykseen tullaan käyttämään muun muassa Toriparkin alla olevaan savikerrokseen varastoitua maalämpöä. Paalupiste toteutti lämmön talteen ottamiseen käytettävien maalämpökollektoreiden upottamisen parkkihallin alla olevaan savikerrokseen.

Lue koko blogijuttu »