Blogi

Tässä blogissa esittelemme muutamia Paalupisteen toteuttamia paalutusprojekteja Suomessa ja maailmalla. 

Tutustu kiinnostaviin case-esimerkkeihimme ja opi lisää siitä millaisiin kohteisiin ruuvipaalut soveltuvat. Monikäyttöisyytensä vuoksi kierrepaalut ovat suosittu perustusmenetelmä sekä yksityisissä- että infrapuolen rakentamisessa.


Paalupiste saa ELY-keskukselta tukea innovatiiviseen kehityshankkeeseen

Paalupiste saa ELY-keskukselta tukea innovatiiviseen kehityshankkeeseen

Tiedämme, että vahva tuki on avain menestykseen, ja olemme iloisia voidessamme jakaa jännittäviä uutisia Paalupisteen uusimmasta saavutuksesta. Olemme saaneet merkittävää tukea ELY-keskukselta yrityksen kehittämisavustuksena hankkeeseen, joka kattaa neljä keskeistä osa-aluetta.
Lue koko blogijuttu »


Ankkapuiston terassien ruuvipaalutus ilmakuva

Terassien perustaminen pehmeään savimaahan
(CASE: Ankkapuisto, Vantaa)

Vantaalla sijaitseva Korson Ankkapuiston alue on ollut suurten parannustoimien alla, ja alueen viihtyvyys onkin parantunut sen seurauksena merkittävästi. Pisteenä i:n päälle  Ankkapuiston käyttäjien iloksi päätettiin rakentaa heinäkuussa 2019 kaksi suurta yleisöterassia. Terasseja on tarkoitus käyttää myös esiintymislavoina erilaisten tapahtumien yhteydessä.

Lue koko blogijuttu »


kierrepaalutettu meluaita

Meluaidan paaluttaminen ruuvipaaluilla
(CASE: VT 5, Mikkeli)

VT 5 on Itä-Suomen pääväylä, joka palvelee niin henkilö- kuin teollisuusliikennettäkin. Noin 37 km pituista väylää kulkee päivittäin 7800–13 300 ajoneuvoa ja tieosuuden liikennemäärät kasvavat koko ajan. Vilkkaan liikenteen vuoksi alueella on ryhdytty tienparannuksien lisäksi tehostamaan myös liikenteestä aiheutuvien meluhaittojen torjuntaa. Paalupiste sai tehtäväkseen ruuvipaaluttaa VT 5 Mikkelin Lähemäen alueelle sijoittuvan meluaidan perustukset.

Lue koko blogijuttu »


Lämpöruuvipaalun asennus turun kauppatorilla

Maalämpöpaalujen asennus
(CASE: Toriparkki, Turku)

Turun kauppatorille kasvaa maan alle uusi parkkihalli. Toriparkkiin tulee 620 parkkipaikkaa. Myös sähköautojen omistajat on huomioitu 20:llä latauspaikalla. Turun Toriparkki on ns. nollaenergiaparkki. Sen lämmitykseen tullaan käyttämään muun muassa Toriparkin alla olevaan savikerrokseen varastoitua maalämpöä. Paalupiste toteutti lämmön talteen ottamiseen käytettävien maalämpökollektoreiden upottamisen parkkihallin alla olevaan savikerrokseen.

Lue koko blogijuttu »


Poroja estettiin eksymästä kaivosalueelle

Poroaita verkkoaita-paaluilla
(CASE: Lycksele Ruotsi)

Ruuvipaaluilla on lukemattomia eri käyttökohteita aina suurista teollisuusrakennuksista poroaitoihin. Luit oikein: poroaitoihin. Paalupiste sai talvella 2020 mielenkiintoisen tehtävän asentaa Ruotsin Lyckseleen n. 1 800 metrin mittainen ”hirviaita” kultakaivoksen ympärille. Aidan yhtenä tarkoituksena on mm. estää alueella liikkuvia poroja eksymästä kaivosalueelle. Kohdetta varten kehiteltiin aivan uusi tuote; verkkoaita-paalu, joka osoittautui käytössä paremmaksi kuin hyväksi.

Lue koko blogijuttu »


polkupyörä

10 m korkeudessa kulkevan Pyöräilytien ruuvipaalutus metsän keskelle (CASE: Fietsen Den Boomen, Belgia)

Eräs Paalupisteen mielenkiintoisimmista projekteista on kesäkuussa 2019 avattu Fietsen door de Bomen -pyörätie Belgiassa. Kyseessä on Limburgin provinssiin tehty rakennelma, joka mahdollistaa ainutlaatuisen pyöräilyelämyksen jopa kymmenen metrin korkeudessa puiden latvustojen välissä. Pyörätie on yhteensä 700 metriä pitkä ja se antaa mahdollisuuden kokea ympäröivä luonto aivan uudesta perspektiivistä.

Lue koko blogijuttu »